FUSS Short Film

Amikor a futás az egyetlen remény.
A történet személyes élményen alapul,
de minden ötödik magyar/európai nő története is lehetne.”

2020 májusában egy fesztiválozó 10 perces rövidfilmet forgattunk családon belüli erőszak témában. A film kb 40 média megjelenést tudhat maga mögött és két elismerést:

fesztival
Versenyprogramban: Bujtor Fesztival, ARFF Amsterdam
FUSS Short Film

A TRAILER – made by Pepemovies:

A werk filmet itt láthatod:

https://drive.google.com/file/d/1kxTLR8CwHQuzW739M3vyBHwxT_r0gHSV/view?fbclid=IwAR1gzmmktwr_jIR7LQF7gvX3tgr4Tgndea3e4bzmGvlmfG5VoB6fCst0DWc

A filmet ITT NÉZHETED meg:

A karantén időszak végén Szirák Tamás operatőr megkeresett egy film ötletével. Beszélgetésünkből született meg a FUSS rövid film. A stábot nagyon gyorsan kellett össze hoznunk, mivel már épp nyitottak a szállodák: sikerült a téma mellett elkötelezett társakat találni és leszervezni a forgatást a Forster Vadászkastélyba, Bp mellett.

A film idővel más személyek szívügye is lett, így civilek támogatásával tudjuk fesztiválokra nevezni az alkotást a világ minden tájára. (A film összes média megjelenése látható és hallható a BLOG fül alatt)

Az itthoni hivatalos adatok szerint havonta egy gyerek és hetente egy nő hal meg, mert otthon megölik vagy agyonverik. És ez csak a hivatalos adat… Emberi kötelességemnek éreztem nem elmenni e mellett és a saját eszközeimmel tenni valamit, hogy a helyzet jobbra fordulhasson.

Meggyőződésem, hogy a hétköznapi ember igenis tud mit tenni a bántalmazásokkal kapcsolatban: át lehet menni a szomszédba, helyre lehet tenni az illetőt, lehet értesíteni az ismerősöket, hatóságokat… ez sokszor rengeteget számít! Ráadásul a téma felvetésével a médiában igen sokat tehetünk ennek érdekében addig is, amíg nem változik érdemben a helyzet.

Rendező, forgatókönyv: Szűcs Dóra
Ötlet: Fejes Rita
Szereplők: Fejes Rita, Nyutali Norbert
Kamera, utómunka, vágás: Szirák Tamás
Drón, utómunka: Gulyás Antal – WOWWW MEDIA
Fotók: Kòbor Attila

Hang és werk film: Szilvási István
Segítőink: Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen

Helyszín: FORSTER Vadászkastély és Hotel, Bugyi